Despre fundație

Fundația Corneliu Coposu – De la înființare până azi

Din anul 1996, încă de la înființarea sa, Fundația Corneliu Coposu promovează principiile creștin democrate. Totodată, își propune să sprijine și să organizeze o serie de acțiuni, dintre care amintim:

În ţară sunt înfiinţate sucursale în oraşele : Aiud (jud. Alba), Buzău(jud. Buzău), Oradea (jud.Bihor), Zalău (jud. Sălaj).

Dintre manifestațiile organizate de Fundație de-a lungul timpului amintim: Concursul ”Juniorii Seniorului” (numărând trei ediții – „Deceniul IX, deceniul Corneliu Coposu” – 2008, „Corneliu Coposu în istorie” – 2010, “Corneliu Coposu in istorie” – 2012). De asemenea, Fundația a colaborat sau colaborează cu o serie de instituții publice, cum ar fi: Ministerul Educației Naționale, Universitatea din București, Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, precum și o serie de asociații și fundații (Fundația Academia Civică, Fundația Konrad Adenauer, Asociația 21 Decembrie).


Maestrul

Relansarea site-ului Fundației Corneliu Coposu propune societății românești, în ansamblul ei, redescoperirea valorilor și principiilor apărate cu atâta ardoare de către cel care a considerat că “…persoana mea nu e importantă, important este ca ideile pe care le apăr să triumfe“!

Seniorul a iubit și a avut încredere în generația tânără, cea care s-a sacrificat și a făcut adevărata revoluție din 1989. A fost un susținător acerb al promovării tineretului de valoare, în structurile de conducere ale societății românești.

Noi, cei care l-am cunoscut și i-am fost aproape, avem datoria să ducem mai departe, lupta sa pentru apărarea valorilor și principiilor, care l-au călăuzit din tinerețe și pînă în ultimele clipe ale vieții sale. Toți cei care au chemarea și vocația să se îndrepte spre tumultoasa viață politică, trebuie să caute și să urmeze modestia și intransigența în apărararea unor principii, așa cum a făcut-o și Corneliu Coposu!

Dumnezeu Să ne dea tăria să luptăm neîncetat pentru apărarea și promovarea principiilor și valorilor ….Maestrului, Corneliu Coposu!

Ion-Andrei Gherasim 
Președinte Executiv
Fundația Corneliu Coposu

Copyright © 2015 Fundația Corneliu Coposu - Toate drepturile rezervate. Made by balu