18.03.2020 | Știri

Comunicat de presă despre proiectul de susținere a școlilor din nordul Bucovinei (Ucraina)

Cu mare bucurie și într-o transparență totală, Fundația Corneliu Coposu alături de partenerii săi, Fundația Academia Civică și Fundația Hanns Seidel, dorește să vă anunțe următoarele :

La sfârșitul lunii  februarie 2020 s-a definitivat proiectul lansat în anul 2019 în cadrul ediției a IV-a a Galei Corneliu Coposu, prin care s-au strâns bani din vânzarea biletelor la concertul extraordinar al lui Jan Akkerman precum și din alte donații pentru școli cu predare în limba română din nordul Bucovinei (Ucraina), pentru realizarea și dotarea de laboratoare de limba și literatura română.

După achitarea tuturor obligațiilor fiscale către statul român și achitarea comisioanelor bancare către B.C.R., suma totală trimisă în nordul Bucovinei a fost de 6.150 euro, pe care i-am împărțit în mod egal(2050 euro) pentru 3 școli de acolo:

1. Liceul Mihai Eminescu din sat Carapciu, raion Hliboca,  regiunea Cernăuți, director-dl.Eugen Tovarnițchi

2. Liceul Ștefan cel Mare și Sfânt din sat Ropcea, raion Storojineț, regiunea  Cernăuți, director- dl. Ștefan Mitric

3. Școala Medie de Gradul I-II din sat Iordănești, raion Hliboca, regiunea Cernăuți, director – doamna Marinela Cârciul

Așteptăm cu nerăbdare punerea în aplicare a proiectului în cele 3 școli și vă vom ține la curent cu tot ceea ce se va întâmpla acolo.

Le mulțumesc din toată inima tuturor partenerilor, sponsorilor, prietenilor, amicilor, și nu în ultimul rând echipei care a fost alături de Fundația Corneliu Coposu și de mine în realizarea acestui proiect minunat și de suflet, pentru spiritul, cultura și identitatea noastră națională!

Sunt fericit și mulțumit că ceea ce am promis a devenit realitate!

București 18.03.2020

Ion-Andrei Gherasim

Președinte executiv

Copiii școlii de la Iordănești în costume tradiționale