Introducere

Misiune, viziune și valori

La plecarea dintre noi a fratelui nostru, Corneliu Coposu, în opinia publică din România s-a produs o mare schimbare de atitudine și de reconsiderare a personalității sale, transformându-l din inamicul public numărul 1, în victima unui regim ostil și în luptător adevărat pentru cauza cea dreaptă. O dată cu această schimbare de poziție, anumite persoane, cunoscute sau nu, au încercat să profite, în interes personal, de noua considerație de care se bucura, pentru a trage foloase personale.

Fiind la modă înființarea de fundații non-profit, am fost informate că diverse persoane doreau să deschidă în numele fratelui nostru, fundații sau asociații, pentru a aduce din străinătate mașini, utilaje agricole și tehnice, calculatoare, etc, scutite de vamă, pentru a le valorifica în interes personal. Sfătuite de un grup de prieteni, am înființat Fundația Corneliu Coposu, la data de 17 iulie 1996, ca Membri fondatori ai acesteia.

Am întreprins demersurile necesare pentru ca nimeni să nu poată acționa în numele lui Corneliu Coposu, fără avizul fundației noastre, evitând astfel posibilitatea efectuării unor compromisuri.

Alături de noi și-au manifestat dorința de a adera ca membri, prieteni și cunoscuți, scopul principal al fundației fiind răspândirea principiilor creștin-democrate, în care fratele nostru a crezut întotdeauna. Aceste principii se regăsesc și la baza doctrinei Partidului Național Țărănesc, rostite de către Iuliu Maniu, la Marea Adunare Națională, de la Alba-Iulia, din 1 Decembrie 1918.

Când am înființat această fundație, am ținut cont de faptul că principiile doctrinei creștin-democrate se refereau, în principal, la propagarea lor în cadrul tineretului, prin procurarea de cărți, organizarea de conferințe și prelegeri,promovarea moralei creștine în viața socială și politică a României. Fratele nostru a regăsit aceste principii, aproape în întregime, în doctrina PNȚ, fapt ce l-a determinat să înscrie partidul în familia partidelor creștin-democrate, încă din ilegalitate, din 1987.

 

Rodica Coposu – președinte, membru fondator
Flavia Bălescu-Coposu – vicepreședinte, membru fondator

Copyright © 2015 Fundația Corneliu Coposu - Toate drepturile rezervate. Made by balu