13 apr. 2024

COMUNICAT

Am aflat cu durere în suflete că Adunarea Generală a Partidului Popular European a decis excluderea din rândurile sale a PNȚCD.
Amărăciunea este dublată de indignare, căci cauzele nu sunt externe, ci interne.
În urmă cu exact 30 de ani, asumându-și riscuri majore, Seniorul Corneliu Coposu a reușit să ia legătura cu deputatul UDF Jean-Marie Daillet, vicepreședinte al Internaționalei Creștin Democrate, pentru a înscrie Partidului Național Țărănesc (ilegal în România comunistă) în ICD.
Astăzi, cel aflat în mod rușinos pe scaunul Seniorului își desăvârșește opera de distrugere a PNȚCD, după ce, în 8 ani de conducere, a reușit să-l ducă într-un total anonimat, a ajuns, iată, şi la excluderea de pe scena politică internaţională.
Dar acest nou moment de durere și umilință nu trebuie să-i îngenuncheze pe cei care reprezintă cu adevărat moștenirea Coposu, ci, din contră, să-i ridice în picioare. Bravii noștri înaintași, în momente cu mult mai grele decât acesta, în condiții de dictatură, cu întreaga conducere aruncată în pușcăriile comuniste, în afara celor care au reușit să fugă din țară, nu și-au pierdut nici o clipă speranța că pot reînvia partidul desființat de comuniști! Sperăm din adâncul inimii că situația la care s-a ajuns în prezent va duce la o necesară schimbare, cerută de cei care nu au uitat ce a fost și ce poate fi din nou Partidul Național Țărănesc Creștin și Democrat.

Fundația Corneliu Coposu

Copyright © 2017 Fundația Corneliu Coposu - Toate drepturile rezervate. Made by balu