11.11.2017 | Știri | Vezi galerie

IN MEMORIAM – CORNELIU COPOSU LA ATENEUL ROMÂN – 11.11.2017

Fundația Corneliu Coposu a organizat în această seară, la Ateneul Român, un eveniment special dedicat Seniorului politicii românești, Corneliu Coposu, la împlinirea a 22 de ani de la plecarea sa la Domnul.
În deschiderea galei, PS Mihai Frățilă, Episcop Greco-Catolic de București a spus o rugăciune și a evocat personalitatea marelui dispărut. Gazda noastră, dl. Andrei Dimitriu, directorul Filarmonicii Române a vorbit despre datoria fiecărui român de a duce mai departe crezul politic al lui Corneliu Coposu.
În continuarea programului au fost premiate cele mai bune 3 lucrări ale concursului de eseuri „Moștenirea lui Iuliu Maniu în opera și activitatea lui Corneliu Coposu”. Doamna Ana Blandiana, președintele juriului, a vorbit despre importanta misiune pe care o avem cu toții, de a atrage cât mai mulți tineri către principiile și valorile apărate cu atâta ardoare de Corneliu Coposu.
Câștigătorii celor 3 premii, d-ra Ioana Florica Gale(premiul I), dl. Victor Constantin Vlăduț(premiul II) și dl. Tudor Vișan Miu( premiul III) au vorbit despre cum și-au conceput lucrările și despre bucuria de a acumula cât mai multe cunoștiințe legate de relația strânsă dintre Iuliu Maniu și Corneliu Coposu.
După festivitatea de decernare a premiilor, a avut loc lansarea unei noi ediții, revăzută și readăugită a cărții „Nopți albe și zile negre” de Nicolae Carandino. Cel care s-a ocupat și s-a îngrijit cu meticulozitate de această ediție a fost venerabilul și reputatul ziarist, dl. Paul Lăzărescu, apropiat și discipol al marelui jurnalist, fost director al ziarului „Dreptatea” după 1990. Doamna Ioana Boca, istoric și director executiv al Fundației Academia Civică a prezentat cartea de care s-a ocupat în mod special alături de un alt istoric, doamna Andreea Dobeș, de la Memorialul Sighet.
Seara s-a încheiat cu un moment aparte, care a impresionat pe toată lumea prezentă: recitalul de pian al Maestrului Dan Grigore, cel care l-a apreciat și iubit atât de mult pe Senior. Fundația noastră îi este recunoscătoare Maestrului pentru deosebita onoare de a oferi aceste momente unice!

Fundația Corneliu Coposu mulțumeste tuturor celor care i-au fost alături:
Fundația Academia Civică – partener
Fundația Hanns Seidel – partener
Filarmonica Română „George Enescu” – partener
Senia Music – partener
TVR – partener media
Radio România Cultural – partener media
sponsorilor care au dorit să rămână anonimi, celor care s-au implicat și au ajutat cu devotament la realizarea acestui eveniment, precum și tuturor celor prezenți în această zi, pentru a ne aminti de un Om cu totul special,

CORNELIU COPOSU

Fotografii realizate de prietenul nostru fidel, dl. Florin Eșanu

Ion-Andrei Gherasim
Director Executiv

Copyright © 2017 Fundația Corneliu Coposu - Toate drepturile rezervate. Made by balu