21.07.2015 | Prietenii Seniorului

Seniorul

A scrie despre domnul Corneliu Coposu … cuvintele nu se leagă, mi se par lipsite de ințeles si substanță, admirația pentru un om, admirația reala… se exprimă mai bine prin fapte, decat prin vorbe…. Ce pot eu infăptui pentru a-mi exprima iubirea si admirația față de Senior? Îi pot urma principiile, pot incerca să le pun in practică, pot vorbi generațiilor de azi despre el …… si, iar ajung la cuvinte.

Există un joc cu care mă amuzam cand eram mica …. se numește “Ce ar fi daca ar fi”?…
Ce ar fi domnul Coposu daca ar fi un copac?… Ar fi un stejar.
Daca ar fi piatră? Ar fi stâncă.
Daca ar fi vânt? Ar fi boare dulce cu putere de furtuna.
Daca ar fi muzică ? Ar fi imnul regal.
Daca ar fi dragoste? Ar fi dragoste de țară.
Daca ar fi un sentiment – Ar fi iubire …

etc.

Și totuși rămân cuvinte pe dinafară… cinste, caracter, iertare, blândețe, geniu politic, simplitate, bunul simt si modestia Valorii reale,humor,inteligență, cultură, viziune politică, educație și iarăși blândețe… Un gigant blând și cu o inimă de aur, plină de iertare si iubire. Caracterul politic desăvârșit a cărui lipsă o simțim acut si astăzi. România ar fi fost pe alta treaptă de dezvoltare si de intelegere daca domnul Coposu ar mai fi trăit… Când ne-am întâlnit știu că am rămas mută de uimire. Atâta căldură umană, atâta smerenie, delicatețe….ce zâmbet și ce ochi triști… Un spirit luminat.

Tinerii de azi caută modele în filme, în reviste glamour, in vedete media…greșit. Ar trebui să le caute in istoria României, pentru că ele există! Un astfel de model excepțional, de atitudine, viață și caracter, demn de urmat și de admirat este domnul Corneliu Coposu! Mi-e dor de domnia Sa și îmi alin dorul cu vederea minunatelor doamne Rodica si Flavia Coposu!

Ce familie binecuvântată!

La rândul meu mă simt binecuvântată că fac parte din același neam și că Bunul Dumnezeu a rânduit să ne întâlnim în această viață.

Multumiri Domnului Ion Gherasim pentru ca mi-a oferit ocazia de a ma intalni cu minunatele doamne Rodica si Flavia Coposu.

Oana Pellea

Copyright © 2015 Fundația Corneliu Coposu - Toate drepturile rezervate. Made by balu